Algemeen   |   Palmares   |   Fokkerij   |   Verkocht   |   Nieuws & Foto's   |   Stamboom

Zita van de Vosberg 2001/993

°05/05/2001 - bruinschimmel - Merrie

Genoemd naar grootmoeder

Op 5 mei 2001 wordt het eerste veulen van Tulp van de Vosberg geboren. Het merrietje wordt genoemd naar haar grootmoeder Zita van de Reep, de kampioene van 1997. De vader van Zita is Albion van de Vosberg, gefokt uit Emir van Terbekenhof, kampioen 1993 en de topmerrie Romina van 't Bremenhof.

Als groene driejarige merrie komt Zita samen met haar moeder Tulp naar stal Groenenbroek. De jeugdige uitstraling bleef ze behouden tot na haar eerste veulens, maar Zita is uitgegroeid tot een klassemerrie van formaat. Dezelfde mooie vloeiende lijnen als moeder, harde en zuivere benen, grote voeten en minstens even zwierige bewegingen! Ze behaalt meerdere mooie klasseringen, maar de overwinning als vijfjarige tijdens de nationale landbouwprijskamp in Vilvoorde springt er zeker bovenuit. 

Zita heeft bovendien een fantastisch karakter, veel pit maar tegelijk heel rustig en aanhankelijk naar ons toe. Ze is daarnaast een zorgzame moeder die haar veulen geen seconde uit het oog verliest.

Ook als fokmerrie moet ze absoluut niet onderdoen voor haar moeder en grootmoeder. Haar eerste veulen Myra blijft in onze eigen stal. Haar bruine zoon Vic wordt goedgekeurd bij het Ardenner stamboek en ook haar andere nakomelingen groeien uit tot goede rasvertegenwoordigers.

Zita is in april 2015 ingeslapen.


Zita (maart 2009)

Via het menu bovenaan kan u nog extra informatie bekijken over Zita van de Vosberg.

« ga terug