Algemeen   |   Palmares   |   Fokkerij   |   Nieuws & Foto's   |   Stamboom   |   Foto's

Tulp van de Vosberg 101/667

°15/07/1997 - bruinschimmel - Merrie

Geboren op 't Groenenbroek

Reeds vele jaren komen de merries van Alfons De Backer naar Frans Beullens om te veulenen, zo kwam ook Zita van de Reep in 1997 naar de kraamkliniek! Op 15 juli werd een merrieveulen geboren dat de naam 'Tulp van de Vosberg' kreeg. Op zevenjarige leeftijd kwam Tulp terug naar haar 'letterlijke' geboortestal.

Tulp is een vrouwelijke merrie met een mooie bovenlijn, krachtige ruime bewegingen en enorme voeten. Haar belangrijkste wedstrijdresultaten vindt u in haar palmares.

Kampioenenbloed

Zita van de Reep was drachtig van Tulp toen ze in 1997 Belgisch kampioene werd. Zita was reeds 10 jaar toen ze deze titel behaalde, maar ze was nog steeds een absolute klassemerrie die macht uitstraalde en goed kon bewegen. Zij werd geboren bij Frans De Paep te Kontich uit Baron van de Maasvallei en Wilma van Berendrecht. In de verdere afstamming zien we o.a. Baron van 't Brouwerijhof, Barnum II van 't Geushof en Hardi van 't Ooievaarsnest.

Tulps vader is de Belgisch kampioen 1993, Emir van Terbekenhof. Deze stamt af van Tom van de Reep die ons opnieuw bij Wilma van Berendrecht brengt. In de afstamming van de moeder van Emir, Supra van Terbekenhof, Belgisch kampioene 1983, vinden we andere grote namen als Kitti van 't Kanaal, Matador de Salmonsart, Jim de Noordhof en Toto de Teignies.


Tulp - winnares op de officiële prijskamp Pulderbos 2006

Via het menu bovenaan kan u nog extra informatie bekijken over Tulp van de Vosberg.

« ga terug