Algemeen   |   Palmares   |   Fokkerij   |   Verkocht   |   Nieuws & Foto's   |   Stamboom

Noor van 't Groenenbroek 2009/397

°02/05/2009 - bruinschimmel - Merrie

Weer op 2 mei

Ondanks Lilli telkens bij de eerste dekking terug drachtig is, veulende ze ook in 2009 -voor de derde keer op rij- op datum 2 mei! 16 dagen na de geplande datum zag merrieveulen Noor het levenslicht. Noor is donker bruinschimmel, zonder enige witte aftekening. Het is zoals al Lilli's veulen een hoogbenig zwaar veulen. Ook Noor heeft op leeftijd van een jaar reeds een grote stokmaat met een klasse-uitstraling. Ze groeit uit tot een karaktervol en grootramig paard met lange lijnen en een uitmuntende draf.

In oktober 2010 wint ze makkelijk de rubriek voor éénjarige merries tijdens de Officiële prijskamp in Pulderbos. Enkele maanden later ging op 16 januari 2011 in Gent de Nationale Prijskamp door. Noor stond in de grote middenmaat en behaalde ook hier de kopplaats. Als tweejarige wint ze opnieuw haar reeks tijdens de Officiële prijskamp in Pulderbos.

Vader Iwan

Iwan van Aardenhof is de eerste Keur Preferente hengst van Nederland. Dit predikaat dankt hij aan zijn goede nafok waaronder voorlopig vier stermerries, 9 goedgekeurde zonen en één nationaal kampioene. Iwan zelf is door zijn mannelijke contouren en rasuitstraling een indrukwekkende verschijning. De goede en sterke bovenlijn wordt gedragen door een sterk gesteld beenwerk. Zijn bewegingen zijn ruim, correct en vlot.


Noor  1ste plaats  Prijskamp Nijlen (april 2012)


Noor  1ste plaats  Officiële prijskamp Pulderbos (oktober 2011)


Noor  1ste plaats  Officiële prijskamp Pulderbos (oktober 2010)

Via het menu bovenaan kan u nog extra informatie bekijken over Noor van 't Groenenbroek.

« ga terug