Algemeen   |   Verkocht   |   Nieuws & Foto's   |   Stamboom

Arne van 't Groenenbroek 2011/400

°24/05/2011 - bruin - Hengst

In de vroege morgen van 24 mei 2011 mochten we Arne verwelkomen, het zesde veulen van Zita van de Vosberg. Een vlotte geboorte en een levendig veulen dat snel in de benen stond. Arne is grootramig, goed kort gelijnd en mooi frans gesteld in de voorbenen.

Vader Tijn
De vader is Tijn van de Vliegert, de Belgisch kampioen van 2011. Tijn is een moderne goed gelijnde hengst met vlotte gangen. Hij wordt begin 2011 zonder veel moeilijkheden uitgeroepen tot kampioenhengst van België.

Interessante bloedlijn

De bloedlijncombinatie van Tijn en Zita is bijzonder en eerder uniek in de huidige trekpaardenfokkerij.
Tijn is een zoon van de Keur-hengst Florian van 't Rietenhof die op zijn beurt de oud-Belgisch kampioen Ensor d'Elewijt als vader heeft (lijn: Rivaal van Boekel/Idéal de Wassenhove). De moeder van Florian was de goede Star van 't Bloemenhof-dochter Aster van den Oudenbos die als moeder en grootmoeder de al even legendarische Tulp van 't Cleihof en Nadia van Nieuwenhove heeft. 
Aan moederskant vinden we bij Tijn het beste van Nederland met o.m. de topverervers Udo van den Houwenberg en Udo van Brandevoort, en een moederlijn die teruggaat op de oud-Nederlands kampioene Ylia.

De moeder van Arne, Zita van de Vosberg, komt uit de gerenommeerde fokkerij van Gebr. De Backer en is een kleindochter van de Belgische kampioenen Zita van de Reep en Emir van Terbekenhof. Deze waardevolle moederlijn is zo goed als uitgestorven in België en Nederland.

Arne naar Nederland

In november 2011 vertrok Arne naar Nederland waar hij verder zal opgefokt worden door Wim en Ilona Bal op Hengstenhouderij Het Kruissewegje. Arne is nog in onze mede-eigendom.


Arne - september 2011

Via het menu bovenaan kan u nog extra informatie bekijken over Arne van 't Groenenbroek.

« ga terug