Algemeen   |   Palmares   |   Fokkerij   |   Nieuws & Foto's   |   Stamboom

Annelies II van 't Groenenbroek 2005/785

°29/05/2005 - bruinschimmel - Merrie

Na 8 jaar terug een Groenenbroek-merrietje

Na Expo in 2004, schenkt Lilli op 29 mei 2005 het leven aan een merrieveulen. Annelies was een groot zwaar veulen met veel levenskracht. Enkele dagen na de geboorte dreigde het mis te gaan, maar gelukkig spartelde ze zichzelf erdoor! Het was al van 1997 geleden dat er nog een "van 't Groenenbroek" merrieveulen ingeschreven werd. Daarom kreeg het eerste merrieveulen van 2005 - als teken van deze nieuwe start - de naam Annelies (II), genoemd naar de vosschimmel topmerrie van weleer..

Annelies II blinkt uit in type en rasuitstraling. Ze heeft een magnifieke bovenlijn, diep middenstuk, een aansprekend hoofd en ze staat op goed gesteld beenwerk. Ze behaalt op prijskampen meerdere goede resultaten waaronder de eerste plaats in de grote maat tijdens de Officiële prijskamp in Pulderbos als tweejarige merrie. Ook later behaalt ze nog vele mooie resultaten en eerste prijzen. 

In de fokkerij bezorgt Annelies ons acht veulens. Bij haar laatste, Aliss in 2018, dreigt het helaas mis te gaan na een baarmoederontsteking. Op karakter en met wilskracht voor haar veulen houdt ze zich staande, maar ze leek zelf aan te voelen dat Aliss na een drietal maanden alleen verder kon zodat we het moeilijke - maar enige juiste - besluit namen om afscheid van haar te nemen.
Dat karakter was wat Annelies typeerde: vreemde mensen hoefden niet in haar buurt te komen - zeker niet wanneer ze een veulen had, maar van ons kon ze alles verdragen. Voor haar koppigheid hadden we soms wel wat overredingskracht nodig, maar er zat geen greintje gemeenheid in haar. Dat pittige kantje zien we ook terug bij haar dochters Lies en Aliss die we nog in eigen opfok hebben. Via hen zal Annelies steeds meer dan slechts een herinnering blijven.

Haar vader Lars

Lars is een bekende Nederlandse hengst die ook in België voor enkele opmerkelijke nakomelingen heeft gezorgd, waaronder reeds twee goedgekeurde zonen. Lars is een bruinschimmelhengst met een stokmaat van 1m70. Het is een zeer rastypische hengst met vloeiende lijnen en ideale aansluitingen. Hij heeft correct en droog beenwerk dat hij vlot weet te gebruiken. Op zijn palmares prijken reeds verschillende eerste prijzen, zowel nationaal als internationaal.
Annelies II met haar eerste veulen (juni 2009)

Via het menu bovenaan kan u nog extra informatie bekijken over Annelies II van 't Groenenbroek.

« ga terug