Nieuws : Provinciale prijskamp in Geel


Op zondag 4 september ging de provinciale prijskamp van Antwerpen voor de derde keer door op de weides van de Hooibeekhoeve in Geel, helaas minder goed weer dan de vorige jaren.
Als allereerste verscheen Lotus in de ring voor de reeks jaarlinghengsten. Hij werd eerste geplaatst en aangezien er slechts ??n reeks was, maakte dit hem ook meteen kampioen. De jaarlingmerrieveulens werden gesplitst volgens grootte, Annelies belandde in de grote maat, Myra in de kleine. Ze werden respectievelijk 3de en 2de.
Na een voor ons tamelijk lange rustpauze was het de beurt aan Zita bij de 5-jarige merries. Een grote ontgoocheling volgde toen ze als laatste werd teruggeroepen. Ze verkeert inderdaad niet meer in dezelfde conditie als in Vilvoorde, logisch voor een merrie met een veulen, maar op amper 4 maanden van de 1ste naar de laatste plaats vonden wij - en vele omstaanders met ons - toch wat veel van het goede. Bovendien werd haar veulentje Luna later op de dag 2de bij de merrieveulens van dit jaar. Dat terwijl Luna nog geen 2 maanden oud is en de andere deelnemers m?nstens ??n maand ouder. Toch opmerkelijk met zo'n vergeplaatste moeder.
Lilli werd in de volgende reeks 1ste en Tulp bij de oudere merries 2de. Ook in de reeks kweekmerries behaalde Tulp de 2de plaats en nog een 2de was er voor ons lot van drie.
Voor het eerst was er dit jaar ook voor de veulens van dit jaar een prijskamp. Zoals reeds vermeld werd Luna 2de bij de merrieveulens, Laurus werd 5de bij de hengstjes.
Over het algemeen dus meer dan goede resultaten, maar wat in de reeks van Zita gebeurde overschaduwde dit alles en zorgde dat we teleurgesteld huiswaarts keerden.

Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.« ga terug