Nieuws : 68 kleine Lotusjes op komst !


Een bijzonder leuk bericht uit Chili... op de stoeterij van Dhr. Ignacio Alliende worden maar liefst 68 veulens van "onze" Lotus van 't Groenenbroek verwacht! Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat Lotus de grote oceaan overstak, op weg naar een carri?re als dekhengst en naar aanleiding daarvan stuurde Ignacio ons een bericht over wat er tot dusver ginds is gebeurd. Samen met Lotus vertrok ook de drachtige merrie Amber van 't Hof te Helle van John Vandewalle. Amber schonk het leven aan een hengstveulen, Guus gedoopt, en zo dus genoemd naar zijn vader Guus van Berkeldal. Ze is helaas niet terug drachtig. Misschien hebben de vele veranderingen toch iets te veel van haar ge?ist, wie zal het zeggen... Maar Ignacio liet ons weten dat in september, het begin van het dekseizoen in Zuid-Amerika, gewoon een nieuwe poging wordt gedaan.

Voor beide paarden bleek het toch een serieuze aanpassing naar het andere klimaat en er zijn wel enkele acclimatisatieproblemen geweest, daarenboven was ook de vegetatie/voeding volledig anders als wat ze hier gewoon waren. Maar niks is onoverwinbaar voor onze trekpaarden, want ze stellen het nu uitstekend en zijn kerngezond!

Lotus blijkt volgens de email -en foto- op alle vlakken het evenbeeld van zijn vader Udo van 't Roetaart. Een zeer zachtaardig karakter, maar klaar om te doen wat van hem verwacht wordt en zo worden er maar liefst 68 veulens van hem verwacht. Ondanks het dekseizoen in Chili nog maar net voorbij is, blaakt hij van gezondheid.. hij wordt daar ongetwijfeld behandeld als de koning van de stal !

Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

Lotus van 't GroenenbroekAmber van 't Hof de HelleGuus

« ga terug