Nieuws : Nieuws uit Chili


Zopas kregen we een berichtje van Ignacio Alliende uit Chili. De aardbeving die in februari gebeurde en waarbij heel wat mensen om het leven kwamen, heeft ook bij hen lelijk huisgehouden - ondanks ze op meer dan 750 km van het epicentrum zaten - maar gelukkig bleven Ignacio en zijn familie ongedeerd.

De eerste veulens van Lotus van 't Groenenbroek zijn intussen reeds 6 à 7 maanden oud, en zijn met 52 in het totaal! Bijzonder: ook een zwart en twee vosse veulens! En verder alle mogelijke schimmel-variaties, waaronder ook vosschimmel en blauwschimmel volgens de foto's.
Voor dit jaar - het veulenseizoen begint rond september - worden er 56 veulens van Lotus verwacht. Ook de merrie Amber die samen met Lotus naar Chili verhuisde, is drachtig en zo zal er eind oktober een "zuiver Belgisch trekpaard" geboren worden op Zuid-Amerikaanse bodem, hoogstwaarschijnlijk het eerste!

Het veulen Guus, waarvan Amber drachtig was toen ze verkocht werd, is nu twee jaar oud en zal waarschijnlijk ook reeds ingezet worden voor de dekdienst het komende najaar. Guus heeft Guus van Berkeldal als vader.

Toch een vreemde gedachte dat er nu in de Verenigde Staten en Chili veulens van Groenenbroek-hengsten rondlopen!


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

Lotus van 't Groenenbroek (░2005, Tulp x Udo)Amber van 't Hof de Helle (v. Arco van Kraayenstein, fokker: John Vandewalle)Guus (Amber x Guus van Berkeldal)Veulens van Lotus van 't GroenenbroekVeulens van Lotus van 't Groenenbroek

« ga terug