Jella

Myra verkocht, Fleur 2de & nieuwtjes

Onze negenjarige merrie Myra van 't Groenenbroek is verkocht naar Groot-Brittannië. Steve Timms kwam in juli een kijkje nemen en zodra het veulen Tobias oud genoeg was, zou Myra naar haar nieuwe thuis vertrekken. Na een lange trip arriveerde ze een maand geleden veilig en wel.
Ze is drachtig van Matteo van 't Rietenhof zodat er - als alles verder goed gaat - volgend jaar in Engeland een Belgisch trekpaardveulen geboren wordt! We wensen Steve en Emma veel plezier en succes.

Ook Myra's veulen Tobias heeft intussen onze stal verlaten. Voor volgend jaar blijven er zo twee drachtige merries over op het Groenenbroek: Annelies verwacht een veulen van Mathador van de Bouwhoeve en Noor is drachtig van Falco van de Zaaidijk.
Annelies' merrieveulen van dit jaar, Jella, blijkt inmiddels de kleur bruin ipv bruinschimmel te hebben - een leuke meevaller!

Op de officiële prijskamp op 11 oktober in Pulderbos behaalde Fleur een tweede plaats in de reeks merries van één jaar en verkreeg daarbij een eerste categorie.

In september kregen we ook nog ander buitenlands bezoek, Aleš Ĺ˝velec - de eigenaar van Birthe van 't Groenenbroek - kwam nogmaals vanuit Slovenië naar België voor enkele nieuwe aankopen. Vorige week vertrokken zo Marlies van 't Roetaart en Cavallo d'Elewijt van Vlaams-Brabant om de Sloveense trekpaardenstapel aan te vullen.
We wensen Aleš en zijn familie ook met deze nieuwe aankopen alle succes!