Nieuws : Mooie prijskamp in Pulderbos - Aliss jeugdkampioene


Op zondag 18 oktober kon (op de corona-valreep?) de officiële prijskamp nog doorgaan in Pulderbos. Met de hele stal vertrokken we 's morgens - in de regen - maar gelukkig bleef het tijdens de prijskamp droog.

Als eerste kwam Aliss aan de beurt in een reeks van zeven tweejarige merries. Ze stelde zich veel beter voor dan tijdens het Vlaams Kampioenschap een maand geleden en draafde zo naar de kopplaats. Vervolgens moest ze het in het jeugdkampioenschap opnemen tegen twee driejarige merries, met succes en met dus een extra kampioenstitel voor op haar palmares!

Aster stond in de kleine maat driejarige merries en werd naar de tweede plaats verwezen.
Dan volgde Lies die derde werd bij de merries van vier jaar en tenslotte kwam Fleur aan de beurt bij de merries van zeven jaar en ouder - voor haar was er opnieuw de gouden medaille (gezien de kampioenstitel vorig jaar nam ze daar nu niet deel).

Voor Hannah, langs moeder Lies, was het de eerste uitstap naar een prijskamp. Ze gedroeg zich voorbeeldig en ze was met haar momenteel haast wit kleurtje natuurlijk een aandachtstrekker ;-) 

Trots op al onze eigengefokte dames !

Dankjewel aan Rik, Kobe, Zander, Jul en Willy voor alle hulp.

---

Dan kunnen we verder nog meegeven dat we voor volgend jaar drie veulens verwachten. De merries werkten niet echt goed mee tijdens het dekseizoen zodat de veulendata in 2021 ruim gespreid zullen zitten. Als eerste zal eind april Aster aan de beurt zijn, haar eerste veulen zal Rubben van 't Langhof als vader hebben. Lies is drachtig van de volle broer/zus van Hannah en ook Fleur verwacht een veulen van Lord van de Boterhoeve.Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

AlissFleurLiesAlissHannahHannah

« ga terug