Nieuws : Jaarmarkt Nijlen


Op tweede paasdag trokken we naar de jaarmarkt in Nijlen met 6 paarden. Udo kon door zijn ongeluk niet mee; het gaat overigens wel al beter met hem.
's Morgens stapten de veulens na een lange winterstop de wagen op alsof ze nooit iets anders gedaan hadden, dat was alvast een mooie start van de dag. In Nijlen aangekomen voorspelde de donkere lucht niet veel goeds, maar het is gelukkig bij ??n regenvlaag gebleven. Als eerste waren de merrieveulens aan de beurt: Annelies in de grote maat, Myra in de kleine. De voorstelling van Myra verliep alles behalve goed en ze belandde dan ook op de vierde plaats, Annelies werd derde. Lotus moest het afleggen tegen drie hengsten die allemaal drie of vier maanden ouder waren, hij strandde op de derde plaats.
Zita en Lilli stonden beide in de reeks 5- en 6-jarige. Zita won in de kleine maat, Lilli werd tweede in de grote maat. Bij de merries 7 jaar en ouder waren slechts twee deelnemers, Tulp bracht onze tweede eerste prijs mee naar huis.
Als lot van drie konden onze merries het niet halen van het mooie bruine lot van Ren? Van Loo en tenslotte kan je niet elk jaar winnen!
Wij keerden tevreden terug naar huis met drie veulens die zich goed gedroegen op hun allereerste keuring en drie merries die een mooie start van het prijskampseizoen hebben gemaakt.« ga terug