Hannah én Aster winnen op Nationale Prijskamp

10 december 2023. Agribex op de Heizel in Brussel. De nationale prijskamp. Het Belgisch kampioenschap. Een hoogdag in trekpaardland waar ook (groot)vader Frans nog heel erg naar afgeteld had, maar die hij niet meer zou meemaken... . 

"Hij zou willen dat je gaat"
"Je moét gaan"
En dus gingen we. Met twee i.p.v. drie merries zodat er tussenin toch even ademruimte was. Van hierboven donderde het: “Jamma, ze staat toch ook gereed?! Voor wat laat ge die nu thuis?!"

Als eerste aan de beurt: de witte, Hannahlies van ‘t Groenenbroek — de reeks jongste merries van 4 jaar telde acht deelnemers. Een mooie rubriek waar werd gestreden voor de kop. Hannah hield stand en behaalde de tweede gouden nationale medaille uit haar carrière. 

En dan… Aster van ‘t Groenenbroek — de merries van zeven jaar, “de koninginnenrubriek”, een nationale op zichzelf met negen topmerries. Het duurde immens lang, het wikken en wegen ging duidelijk niet alleen over de kopplaats. Aster, een explosieve blok stress, maar zij niet alleen - sterven dit. En dan kwam het verdict: nr 85 op kop. Goud voor Aster, lucky number 85.


Gezien de omstandigheden, nòg méér dan anders grote dank aan iedereen die geholpen heeft, zonder jullie waren we niet vertrokken  Maarten, Gert, Tom, Griet, Eddy, Pierre, Bernd, Delfien, Arnaud, Walter, Leo,…

Foto's © Anoek Fransen & Griet Oorts