Nieuws : Erfgoeddag bij ons op stal - 23 april


Vorig jaar maakte Regionaal Landschap de Voorkempen een reportage over "De Paardenfokker" in het kader van erfgoed (klik hier om de video te bekijken). In 2023 staat overal in Vlaanderen de Erfgoeddag op de agenda met dit jaar als thema "Beestig". N.a.v. het filmpje werd in Ranst gekozen voor het Belgisch Trekpaard en zo kwamen ze bij ons.

In samenwerking met de erfgoedraad en de gemeente wordt zo op 23 april de erfgoeddag op Millegem georganiseerd. De tentoonstelling zal deels bij ons op stal en deels in het kerkje van Millegem kunnen bezocht worden, de huifkar - uiteraard met trekpaarden - dient als shuttle tussen de twee locaties. Op het veld voor het kerkje gaat een tweespan aan het werk en voor de kinderen is er ook nog het vliegend tapijt.

En wie weet... heeft Aliss tegen dan wel geveulend zodat ook de nieuwste Groenenbroek aanwinst te bewonderen zal zijn!
Iedereen van harte welkom !Aankondiging
Sinds jaar en dag worden onder de toren van Millegem Belgische trekpaarden gefokt in "Stal Groenenbroek". Ontdek het verhaal van drijvende kracht Frans Beullens, dochter Monique en kleindochter Eva.
Deze fokkerij is vandaag levendiger dan ooit! Kijk naar de prachtige kortfilm over de stal en familie Beullens, bezoek het erf, de paarden en de stal!

Er wordt een tentoonstelling voorzien en bij goed weer verschillende activiteiten en demonstraties. Wat dacht je van een workshop manen vlechten, een huifkartocht, een demonstratie ploegen met trekpaard, een spelletje vliegend tapijt, touwtje trekken met een groot trekpaard,...?

De omgeving (Millegem) is ook uitermate geschikt voor een mooie wandeling.

Programma
10 tot 17 uur: doorlopend film (kerkje Millegem), expo en bewonderen van de trekpaarden
14 tot 17 uur: doorlopend huifkartochtjes en demonstraties

Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.« ga terug