Nouvelles : Prijskamp Geel


Op 7 september ging in Geel de provinciale prijskamp door. Met vijf volwassen paarden en drie kleine veulens was het weer een drukke dag.
Bij het vertrek was het nog droog, maar dat heeft niet lang mogen duren en eens begonnen.. bleek het helaas voor de rest van de dag.
Laurus was de eerste die mocht aantreden, hij was de enige tweejarige hengst dus dat was snel beslist! De driejarige merries bleven in ??n reeks, Annelies II eindigde als tweede, Myra bleef hangen op de vijfde plaats.
Zita's conditie is schraal zoals steeds op het einde van het veulenseizoen. En vandaag zorgde ze zelfs voor twee veulens aangezien we ook Castro (uit Tulp) hadden meegenomen en hij zonder aarzelen ook Zita als moeder ziet! Zita eindigde na twee Roetaart-merries op een derde plaats.
Lilli had nog steeds last van een blijn die langs boven uitgebroken was, we hielden haar dan ook buiten reeks bij de merries van acht jaar en ouder.
Voor de veulens was dit de eerste uitstap. Geen van alle presentaties verliep dan ook echt vlot! Jonas (Lilli) stond tweede, Castro (Tulp) vierde en Rien (Zita) werd vijfde bij de merrieveulens.
Tenslotte kwam het lot van drie nog in de ring, voor de tweede maal werd Annelies tussen Lilli en Zita gezet. Ze behaalden samen de tweede plaats.

Photos

Cliquez sur les photos pour les agrandir.

LaurusCastro bij zijn moeder van dienst! Rechts Rien, het ?chte veulen van ZitaZita, Annelies en LilliJonas, Lilli, Annelies en Zita

« retour