Nouvelles : Goed en slecht nieuws


Met veel vreugde en trots mogen we u melden dat Lotus een nieuwe thuis gevonden heeft... in Chili! In de kuststreek Maip??, zo'n 150 km van Santiago, heeft Ignacio Alliende 4500 hectare en zo'n 1200 paarden (Ardenners, Bretonse paarden en Pecherons). Voor vernieuwing in de bloedlijnen moest hij ver van huis op zoek.
Reeds begin september contacteerde Dhr. Alliende ons over de aankoop van een hengst en misschien enkele veulens of merries. We wilden graag Lotus eerst voorstellen op de Centrale hengstenkeuring alvorens een eventuele verkoop te overwegen, met het gekende resultaat.. Dit vormde voor Dhr. Alliende echter geen probleem.
De indruk die hij via de foto's op deze website kreeg, werd bevestigd toen hij begin december ons land bezocht. Hij was er inmiddels ook uit om naast een hengst, twee drachtige merries te importeren. Gezien de bloedvoering was Alma een mogelijke kandidate.
Zo vertrokken beide paarden begin januari richting EHS waar ze een maand in quarantaine moesten blijven en ondertussen een heel aantal tests ondergaan. De andere merrie is Amber van 't Hof de Helle (v. Arco van Kraayenstein), drachtig van Guus van Berkeldal, en gefokt door John Vandewalle.

Het eerste slecht nieuws kwam toen bekend werd dat, voor een comfortabel transport, slechts twee volwassen paarden in de container meekonden. Mr. Alliende besliste dat Lotus vergezeld zou worden door Alma, en voor Amber een andere oplossing gezocht moest worden.
Het noodlot sloeg echter toe.. Alma verwierp haar veulen. Bijgevolg was het toch Amber die naar Chili verhuisde.
Alma bleef voor de veterinaire zorgen nog een tijdje in Brugge, maar staat intussen in Walloni?┤.

In ieder geval wensen we Dhr. Alliende veel succes met Lotus en Amber, een gezond veulen, en volgend jaar vele kleine Lotus-jes!
We kregen intussen al enkele foto's. Na 18 uur op het vliegtuig en dan nog eens drie uur vrachtwagen arriveerden beide paarden op hun nieuwe thuisbasis. Klik hier voor de foto's.

Stal Groenenbroek is met deze verkoop niet aan haar internationale proefstuk toe. Er vertoeven intussen ook reeds producten in de Verenigde Staten en Frankrijk.

Photos

Cliquez sur les photos pour les agrandir.

LotusLotusAmber

« retour