Nouvelles : 2x prijs op Waals kampioenschap !


Zondag 17 augustus vond in Eghez?e voor de vierde maal het Waals Kampioenschap plaats, en daar vonden we enkele oude bekenden van onze stal terug! Als eerste kwam Eva II van 't Groenenbroek (°2007 Lilli x Buffalo) in de ring bij de jaarlingmerries. Als jong veulen beloofde het reeds een enorm paard te worden en dat is nu reeds gebleken uit haar grote stokmaat. Uiteraard stond ze daarmee in de grote maat, en van de reeks met acht veulens werd ze als 1ste teruggeroepen!
Behalve haar grootte kreeg ze ook een uiterst mooie bovenlijn mee van moeder Lilli. Tijdens de individuele reeks speelden de zenuwen en onbekend terrein haar wat parten. In het kampioenschap benadrukte ze nog eens extra, zeer ruim te kunnen bewegen met een zeer actieve draf met veel afdruk en een goede buiging van het achterbeen.
De kampioenstitel moest ze helaas aan een ander laten, maar ze gaat zonder twijfel een succesrijke toekomst tegemoet. De eigenaar van Eva II, Hubert Rigaux uit W?pion was alleszins zeer tevreden met deze goede start van haar keuringscarri?re!
Bij de merries van zeven jaar kwam Alma van de Lindehoef in de baan. Deze donkere bruinschimmel verbleef meer dan zes jaar op het Groenenbroek, maar werd begin dit jaar verkocht en kwam zo terecht bij Eric Mortier uit Corbais. Alma had het met slechts ??n tegenstander heel wat makkelijker, en desondanks haar conditie die nog niet volledig optimaal was, kon ze de eerste plaats bemachtigen.

Photos

Cliquez sur les photos pour les agrandir.

Eva II van 't GroenenbroekEva II van 't GroenenbroekEva II met rechts eigenaar Hubert RigauxEva II werd eerste in de Grote maat Merries van ??n jaarAlma van de LindehoefAlma werd op kop geplaatst bij de merries van 7 jaarAlma bij eigenaar Eric MortierEva mocht dus terugkomen voor het jeugdkampioenschap aan het einde van de daghaar bewegingen liet ze toen nog beter zienEva II van 't GroenenbroekAlma van de LindehoefAlma van de Lindehoefook Alma zagen we een 2e maal, hier 2de van links in de reeks kampioenskandidates

« retour