News : Super resultaten op Vlaams kampioenschap


Voor het eerst sinds de organisatie van het Vlaams kampioenschap namen ook wij deel. Nog half in de nacht vertrokken we met een goed vol geladen vrachtwagen naar Baaigem. Met zeer goede resultaten en een heel tevreden gevoel konden we aan het einde van de dag terug huiswaarts keren.
Aangezien er in verschillende ringen tegelijk gekeurd werd en een strak tijdschema moest aangehouden worden, was het druk om de jonge paarden tijdig en tegelijkertijd in de ring te krijgen, maar de mooie resultaten deden dat alles vergeten!
Laurus kwam als eerste aan de beurt en startte de dag alvast goed door te winnen in de reeks jongste hengstveulens. Hij deed er nog een schepje bovenop door ook de kampioenstitel binnen te halen! Het eerste kampioenslint dat op 15 augustus uitgereikt werd.
Lotus pakte de kopplaats bij de tweejarige hengsten. In het kampioenschap moest hij de eer aan de driejarige tegenkandidaat laten.
Myra en Annelies werden in dezelfde reeks tweejarige merries ingedeeld en brachten het er goed van af met respectievelijk een derde en vierde plaats.
Tenslotte was het nog aan Zita en Lilli die deelnamen in de reeksen voor merries met veulen. Zita kampte -net als in Geel vorig jaar- met een harde uier-schijf waardoor de beweging van de achterhand wat belemmerd werd en strandde op de tweede plaats. Hetzelfde resultaat was er voor Lilli bij de zevenjarige merries.


Zita en Vic (foto: A. Maes)

Pictures

Click at the pictures to enlarge them.

Laurus -- eerste in reeks B jaarlinghengsten + Vlaams jeugdkampioen (<i>foto © H. Peffer</i>)Lotus -- eerste bij de tweejarige hengsten (<i>foto © T. van der Weerden</i>)Zita en Vic -- Zita tweede bij de zesjarige merries met veulen (<i>foto © A. Maes</i>)Zita (<i>foto © R. Piessens</i>)Lilli en Eva (<i>foto © R. Piessens</i>)Zita tussen Frans en Eva (<i>foto © R. Piessens</i>)Eva met v.l.n.r. Vic, Zita en Eva (<i>foto © R. Piessens</i>)Zita (<i>foto © R. Piessens</i>)Zita en Vic (<i>foto © R. Piessens</i>)Lotus (<i>foto © H. Peffer</i>)

« return