News : Groenenbroek-producteren presteren ook elders


Op de offici?le prijskamp van de provincie Henegouwen waren verschillende producten uit de 'oude' Groenenbroek-fokkerij aanwezig. Robert Staquet kocht in 1998 de toen eenjarige merrie Bea van 't Groenenbroek. Het derde merrieveulen dat ze daar kreeg, is Supra de la Haine (v. Buffalo). Deze Supra werd vorig jaar jeugdkampioene in Mons en pakte ook nu de kopplaats, maar dan bij de driejarige merries in de grote maat. Haar volle zus van twee jaar jonger, Belle de la Haine stond eveneens eerste in de grote maat. Helaas was er ook minder goed nieuws, Bea overleefde dit jaar de geboorte van haar veulen niet.

Bij de driejarigen in de kleine maat werd Charlotte van de Spoorweg derde. Deze merrie is een dochter van Lorette van de Reep die sinds 1999 een thuis heeft bij de familie Van Hoorebeke. De nu 15-jarige Lorette zelf zagen we gezond en wel in de ere-prijskamp van Deinze enkele weken geleden, drachtig van haar 11de veulen!
Lorette is trouwens de moeder van bovenvermelde Bea.

Tenslotte was er nog Liza van het Mikhof op kinderboerderij Het Mikhof in Brasschaat geboren uit Dorien van 't Groenenbroek. De dertienjarige Liza bracht drie dochters mee die haar een eerste categorie als kweekmerrie opleverden!Pictures

Click at the pictures to enlarge them.

Belle de la Haine

« return