News : Eindejaarswensen


Iedereen van Stal Groenenbroek wenst U prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, en uiteraard veel trekpaardenplezier in het komende jaar! 2007 loopt ten einde dus ook wij kunnen een terugblik werpen op het voorbije jaar.Gezien Lilli ons enkele weken langer in spanning hield dan uitgerekend, moesten we de nationale landbouwprijskamp van Vilvoorde aan ons voorbij laten gaan. Enkele dagen later zette Lilli haar extra langverwachte veulen op de wereld, een enorm merrieveulen dat Eva II werd gedoopt. Ook wat later dan verwacht zag Elien II uit merrie Alma het levenslicht. Daarna volgden nog de twee hengstveulens Anthos uit Tulp en de bruine Vic uit Zita.
De vier merries waren allemaal opnieuw drachtig bij de eerste poging. We hopen voor volgend jaar op vier even vlotte geboortes, zo krijgt Iwan van Aardenhof er vier zonen/dochters bij.
We verheugen ons ook reeds op het jaar daarna aangezien dan onze eigen Groenenbroek-gefokte-merries, Annelies en Myra (hopelijk) voor het eerst een veulen zullen werpen.

Voor het eerst in het vierjarig bestaan van het Vlaams Kampioenschap, zakten ook wij m?t paarden af naar Baaigem. Met zeer goede resultaten waaronder het jeugdkampioenschap van de hengsten met Laurus, konden we weer huiswaarts keren. Dezelfde sterke prestaties waren er op de provinciale prijskamp in Geel en een maand later op de offici?le prijskamp in Pulderbos.
We kregen echter ook een tegenslag te verwerken. Lotus won net als zijn halfbroer de rubriek in Baaigem, maar hij werd helaas en toch wel tot onze verbazing niet goedgekeurd op de Centrale Hengstenkeuring enkele maanden later.

De laatste maanden leek het haast een uitverkoop in onze stal! Onze vier veulens vonden makkelijk een nieuwe thuis waarvan twee in Frankrijk. Verder kunnen we u al verklappen dat wellicht ook Lotus en Alma binnenkort andere oorden zullen verkennen.
We wensen deze nieuwe eigenaars veel succes met onze fokproducten en hopen U er volgend jaar opnieuw enkele te mogen presenteren! Het eerste verwachten we reeds op 14 april.

Begin de jaren 2000 was onze fokkerij zo goed als leeg, we zijn dan ook zeer trots over de manier waarop onze stal weer is opgebloeid - zowel in het prijskampgebeuren als wat fokkerijresultaten betreft.
Te bedenken dat er sinds die herstart fokproducten naar verschillende streken in Belgi? verhuisden, maar intussen het Groenenbroek ook vertegenwoordigen in de V.S. en Frankrijk!

Pictures

Click at the pictures to enlarge them.« return