Historie Stal Groenenbroek


Junior
Junior van 't Hooghof   kampioen NL 1982

Fanny
Fanny van de Lindehoeve

Foto © Antoine Hallet
Mit met 3 van haar dochters: v.l.n.r. Annelies, Astrid en Palmien te Zandhoven in 1997


Yvonne, Fabiola en Wilmine

Mit van de Lindehoeve


Mit van de Lindehoeve is een dochter van Fanny van de Lindehoeve en Junior van 't Hooghof, waardoor ze het uitstekende Hooghof-bloed draagt.

De overbekende Junior, toen in het bezit van de familie Crijnen werd een ganse winter door Frans verzorgd en klaargestoomd, hij wordt hierna verkocht aan Andr van der Heijden en wordt Nederlands kampioen in 1982. Hij is een nazaat van de Belgische kampioen 76 Lutteur van 't Ooievaarsnest, de kampioen 66 Buffalo de Romie en de kampioen 57 Super de Pierreux.

Mit's grootmoeder en kampioene 78 Elna van 't Hooghof is de dochter van de kampioene 73 Tulp van 't Hooghof en Polisson de la Pasquiert. Deze Polisson is dan weer de volle broer van Magali de la Pasquiert... grootmoeder van Wilmine de la Pasquiert !

De beide stammoeders van 't Groenenbroek voeren dus alletwee terug tot de beste stallen de la Pasquiert en de Salmonsart.


Ook Mit blijkt een goede aankoop, want in 1987 behaalt ze de eerste prijs op de nationale prijskamp. Zij schenkt haar eigenaar vijf veulens en in navolging van haar stalgenote Wilmine is ook haar eersteling in 1985 het beste: Annelies van 't Groenenbroek door Baron van de Maasvallei (zie verder). Ook haar twee volgende veulens, Vadrouille in 86, en Adam in 87 zijn van dezelfde hengst. Daarna is Tom van de Reep de vader van haar veulens Elna in 88 en Marco in 89.Het gros van de veulens wordt tijdens hun eerste levensjaar verkocht en weten hun nieuwe eigenaars eveneens te overtuigen van hun goede bloedvoering.

Om zijn paardenstapel op peil te houden koopt Frans nog een merrie aan. Yvonne uit de Linde, gefokt door Jan Smits in het Nederlandse Gerwen. Maar deze merrie zal geen carrire maken op 't Groenenbroek, want kort daarna sterft ze, door zich te verslikken in een stuk rondzwervend plastiek.« vorige    |    vervolg »